Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк при квашенні домогтися, щоб капуста була хрусткою

Як при квашенні домогтися, щоб капуста була хрусткою

Этот материал также доступен на русском языке
Квашена капуста, як показує багатовіковий досвід, а заразом і дослідження вчених, у кілька разів корисніше, ніж свіжий овоч.

У ній набагато більше вітамінів та антиоксидантів, а також у рази збільшується термін зберігання на відміну від капусти у свіжому вигляді. Саме квашена капуста раніше рятувала людей від авітамінозу та цинги.

Хрумка квашена капуста

Інгредієнти

Капуста – 1 качан, морква – 1 штука, сіль – 1 столова ложка з гіркою, лавровий лист – 3 штуки, чорний перець горошком – 10 штук, вода.

Приготування

  • Капусту дрібно нашаткувати. Моркву почистити і натерти на великій тертці. Капусту і моркву перемішати у великій посудині.
  • На дно чистої трилітрової банки покласти лавровий лист і перець-горошок. Далі поступово закладати капусту, ретельно утрамбовуючи її. Можна пересипати кожну партію капусти сіллю.
  • У банку залити воду так, щоб вона покрила всю капусту.
  • Далі злити воду у каструлю. Додати столову ложку солі з гіркою. Поставити на вогонь, довести до кипіння.
  • Охолоджений розсіл влити в банку. Банку з квашеною капустою поставити у глибоку миску, в яку згодом стікатиме зайвий розсіл.
  • Помістити капусту у тепле місце.
  • За добу протикати її дерев’яною паличкою, щоб видалити зайві гази.

Залишити капусту у теплому місці ще на добу. Потім прибрати у холодне місце.

1. Квашена капуста: секрети заготовки популярного овоча на зиму.
2. Секрети зимової заготівлі: квашена капуста з гарбузом.
3. Квашена капуста з яблуками – класика зимових солінь: секрети приготування.

Нове на сайті