Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЧому квашена капуста не хрумтить?

Чому квашена капуста не хрумтить?

Этот материал также доступен на русском языке
Квашена капуста - улюблена ласощ багатьох, але буває так, що навіть у досвідчених господинь капуста виходить м'якою і дуже кислою. Спробуємо розібратися, в чому причина.

Які сорти капусти вибрати

Отже, передусім у сорті капусти. Для квашення годяться лише пізні та середньопізні сорти, рання капуста годиться лише для свіжого салату.

Потрібно бути обережним і з зайвим повітрям. Коли капуста починає бродити в банці, утворюється велика кількість вуглекислого газу, і якщо його не випускати, отримаємо м’який і кислий продукт. Кілька разів на день капусту потрібно проколювати гострою шпажкою, щоб випустити все зайве повітря, що скупчилося в банці.

На смак капусти може впливати і її нарізка (шинкування). На практиці капусту можна нарізати як завгодно і вона все одно вийде смачною, але чи буде вона хрумтіти – велике питання.

Капусту потрібно правильно нарізати

Ідеальний варіант – нарізати ножем на скибочки товщиною 5-7 мм. Якщо ви будете використовувати кухонний комбайн або овочерізку, то шматочки вийдуть меншими і такого хрускоту вже не буде.

Має значення і тара, в якій квасять капусту. Наші бабусі і дідусі робили це в дерев’яних бочках. Зараз такі є далеко не у всіх, тому вибирають емальований посуд або скляні банки. Майте на увазі, що алюмінієвий посуд для квашення капусти не годиться: метал викликає потемніння і гіркоту.

Поки йде процес квашення, капусту в холодильник не ставлять, найкраще, якщо бродіння відбуватиметься при температурі 20-22°C. Квасити потрібно від двох днів до тижня, щодня знімаючи піну.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні