Все досить просто – оцет додають у рис, щоб надати готовій страві білого кольору.
Погодьтеся, білий рис іноді буває брудним на вигляд, а оцет добре змиває весь пил і робить зерна білими. Така страва виглядає більш апетитною. Тому, якщо необхідно досягти яскраво-білого кольору вареного рису, достатньо додати у воду пів чайної ложки столового оцту на 1 л води.
А якщо хочете, щоб рис вийшов розсипчастим, купуйте довгозерні сорти. У них міститься найменша кількість крохмалю, який робить варений рис клейким.
Для приготування нам знадобляться: 2 склянки рису, 4 склянки води, 1 чайна ложка солі та 0,5 чайної ложки оцту.
Рис потрібно промити під холодною водою, щоб змити крохмаль. Можна його не замочувати, а одразу класти в каструлю і залити теплою водою. Коли вода закипить, потрібно додати 0,5 чайної ложки оцту. Перемішати рис і, зменшивши вогонь, варити ще 20 хвилин. Коли рис повністю вбере воду, вогонь можна вимикати. Залишіть кашу під кришкою, щоб вона ввібрала воду, набрякла і дійшла до готовності. Коли рис буде готовий, пройдіться вилкою, щоб він був розсипчастим.
Якщо у вас вдома немає оцту, його можна замінити лимонною кислотою, вона теж добре відбілює рис при варінні.
Вибір якісної моторної оливи — це запорука довгого життя двигуна вашого автомобіля. Ринок пропонує безліч…
Трудова книжка залишається головним підтвердженням страхового стажу, від якого залежить право на пенсію. Верховна Рада…
Більшість із нас уже всерйоз вивчають економію на продуктах харчування. Фінансів на все не вистачає,…
78-річна вдова військового звернулася до редакції, адже її пенсія у зв’язку з втратою годувальника не…
Не всі продукти можна зберігати в морозильній камері. Деякі в таких умовах втрачають свої смакові…
Негода знищила врожай 2025 року. На нас чекає дефіцит соняшникової олії та надвисокі ціни.