Про це пише МедікФорум.
– Ключові корисні властивості житнього хліба пов’язані з клітковиною. Якщо вживати продукт один раз на день, жінки в середньому одержують 20 відсотків клітковини, а чоловіки – 30 відсотків її добової норми, – пояснили фахівці.
За словами лікарів, завдяки високій концентрації клітковини такий хліб ефективно сприяє розвитку корисної бактеріальної кишкової мікрофлори. Це, своєю чергою, позитивно впливає на стан загального імунітету і забезпечує профілактику колоректального раку.
– Включення до раціону житнього хліба активізує жировий та вуглеводний обмін, гальмує розвиток діабету другого типу, – додали експерти.
Крім того, даний продукт є джерелом низки мікроелементів, які важливі та життєво необхідні для здорового функціонування організму. Серед них є вітаміни групи В, залізо, магній, цинк, мідь, йод.
Ще одна корисна властивість житнього хліба: він стимулює кишечник для синтезу більшої кількості серотоніну, що покращує сон та настрій.
Читайте також:
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…