Мікрозелень для саджання вона вирощує у спеціальних лотках. Агротехніку вирощування разом із чоловіком вивчали вдома.
– На кухні вчилися, намагалися вирощувати мікрозелень. Щось замочували в якісь лоточки, – поділилася фермерка.
Наразі Леся Дячок вирощує мікрозелень в орендованому приміщенні площею 70 квадратних метрів.
– Нині ми вирощуємо суто українські рослини, які люди знають, як застосовувати. Це, наприклад, горох, соняшник, гречка, пшениця, редька зелена та рожева, капуста двох видів – зелена та фіолетова, кінза, розторопша, – зазначає фермерка.
У своєму господарстві мешканці Хмельницької області обробляють 12 культур мікрозелених.
– З мікропшениці почали виробляти сік Вітграсс, дехто вважає, що це спеціальний сорт пшениці, з якої можна робити напій. Але насправді це сік із зелених пагонів пшениці, який науково так і називається – “вітграс”, – поділилася Леся Дячок.
Нещодавно на конкурсі підприємців за друге місце фермери здобули 125 тисяч гривень. За ці гроші сім’я планує купити додаткове обладнання для виготовлення соку з мікрозелені.
Читайте також:
Джерело: suspilne.media
Магнітні збурення формуються через активність Сонця. Викиди корональної маси та посилені потоки сонячного вітру здатні…
Від мінусових ночей до майже весняного тепла. Чим здивує понеділок?
Як підготувати грядки зараз, щоб навесні зібрати рекордну кількість моркви. Дві техніки підзимового посіву, які…
Кулінарний хіт у будь-яку пору року. Ось як приготувати смачну і корисну страву з інгредієнтів,…
Наступні 7 днів відкриють шлях до рішень, які ви давно відкладали. Астрологи розповіли, чого ще…
У яку воду треба класти картоплю при варінні кип'яток чи холодну? От якому випадку це…