Мікрозелень для саджання вона вирощує у спеціальних лотках. Агротехніку вирощування разом із чоловіком вивчали вдома.
– На кухні вчилися, намагалися вирощувати мікрозелень. Щось замочували в якісь лоточки, – поділилася фермерка.
Наразі Леся Дячок вирощує мікрозелень в орендованому приміщенні площею 70 квадратних метрів.
– Нині ми вирощуємо суто українські рослини, які люди знають, як застосовувати. Це, наприклад, горох, соняшник, гречка, пшениця, редька зелена та рожева, капуста двох видів – зелена та фіолетова, кінза, розторопша, – зазначає фермерка.
У своєму господарстві мешканці Хмельницької області обробляють 12 культур мікрозелених.
– З мікропшениці почали виробляти сік Вітграсс, дехто вважає, що це спеціальний сорт пшениці, з якої можна робити напій. Але насправді це сік із зелених пагонів пшениці, який науково так і називається – “вітграс”, – поділилася Леся Дячок.
Нещодавно на конкурсі підприємців за друге місце фермери здобули 125 тисяч гривень. За ці гроші сім’я планує купити додаткове обладнання для виготовлення соку з мікрозелені.
Читайте також:
Джерело: suspilne.media
Більшість українців навіть не підозрюють, що звичка підключати ці прилади через подовжувач може стати причиною…
В Україні пенсія за віком визначається двома ключовими чинниками — тривалістю страхового стажу та рівнем…
В Україні близько мільйона осіб мають статус учасника бойових дій - таку цифру озвучували міністерка…
Понеділок очікується в Україні переважно хмарним, вологим. Сонця не буде над усією територією.
В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час. Як безболісно пережити зміну звичного…
Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…