Нам будуть потрібні:
500 г яловичини, 500 г слив, цибулина, 100 мл сметани, 20 г вершкового масла, 2 столові ложки соняшникової олії, столова ложка меду, 150 мл червоного сухого вина, 2 горошини запашного перцю, столова ложка крохмалю, чорний мелений перець і сіль – за смаком.
Яловичину нарізати невеликими шматочками. Цибулю нарізати півкільцями. Сливи очистити від кісточок, помістити в сотейник, залити вином і медом і тушкувати до м’якого стану приблизно 5 хвилин. Сливи викласти в окремий посуд, а рідину залишити.
Обсмажити яловичину в розігрітій сковороді на суміші соняшникової олії та вершкового масла і перекласти м’ясо в сотейник. У сковороду додати масло, обсмажити цибулю до м’якості і також відправити в сотейник до м’яса. Додати спеції, перемішати і накрити кришкою. Готувати печеню в духовці при температурі 180 градусів приблизно 1,5 години, аж поки м’ясо стане м’яке. З’єднати крохмаль зі сметаною і водою, посолити і перемішати. Додати в печеню сметану і викласти зверху сливи. Накрити печеню кришкою і тушкувати ще 15 хвилин. Подавати як самостійну страву.
Читайте також:
Власникам квартир та будинків в Україні нагадали: до 1 вересня необхідно розрахуватися із податками за…
Поки одні оновлюють айфони, інші вірні кнопковим «Нокіям». Але мобільні оператори, схоже, вирішили: інтернет потрібен…
Хочете порадувати себе ароматною випічкою, але без яєць та молока? Пісна галета з фруктами та…
На тлі війни і навантаження на медсистему, що триває, уряд посилює підтримку лікарів і запускає…
Навіть за 20 років офіційного стажу можна претендувати на пенсію, але її розмір та вік…
Якщо ваша близька зникла, діяти потрібно швидко і правильно. Подати запит до Реєстру можна онлайн…