Нам будуть потрібні:
500 г яловичини, 500 г слив, цибулина, 100 мл сметани, 20 г вершкового масла, 2 столові ложки соняшникової олії, столова ложка меду, 150 мл червоного сухого вина, 2 горошини запашного перцю, столова ложка крохмалю, чорний мелений перець і сіль – за смаком.
Яловичину нарізати невеликими шматочками. Цибулю нарізати півкільцями. Сливи очистити від кісточок, помістити в сотейник, залити вином і медом і тушкувати до м’якого стану приблизно 5 хвилин. Сливи викласти в окремий посуд, а рідину залишити.
Обсмажити яловичину в розігрітій сковороді на суміші соняшникової олії та вершкового масла і перекласти м’ясо в сотейник. У сковороду додати масло, обсмажити цибулю до м’якості і також відправити в сотейник до м’яса. Додати спеції, перемішати і накрити кришкою. Готувати печеню в духовці при температурі 180 градусів приблизно 1,5 години, аж поки м’ясо стане м’яке. З’єднати крохмаль зі сметаною і водою, посолити і перемішати. Додати в печеню сметану і викласти зверху сливи. Накрити печеню кришкою і тушкувати ще 15 хвилин. Подавати як самостійну страву.
Читайте також:
Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?
Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?
Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?
Війна дронів спричинила медичний колапс на фронті. Як затримка евакуації перетворює “звичайні” рани на смертельні?
Відключення від електромережі в деяких регіонах сягають 12 годин на добу, і це у листопаді.…
Одна помилка — і річ зіпсована Як правильно прати верхній одяг?