Субота, 14 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРумунська запіканка з фаршем та квашеною капустою - проста і ситна страва,...

Румунська запіканка з фаршем та квашеною капустою – проста і ситна страва, але встояти перед нею не можна

Этот материал также доступен на русском языке
Про користь квашеної капусти знають усі. Квашену капусту можна використовувати як закуску або один із інгредієнтів для салатів. І не лише.

З неї можна готувати безліч смачних та корисних страв. Наприклад, румунську запіканку, рецепт якої ми сьогодні вам запропонуємо.

Румунська запіканка з фаршем і капустою

Запіканка з фаршем та капустою – дуже ситна страва. Приємну пікантність у його смак додає використання квашеної капусти та сметани.

Інгредієнти:

  • квашена капуста — 600-700 грамів,
  • фарш зі свинини та яловичини — 300 грамів,
  • рис — 140 грамів,
  • вода — 250 мілілітрів,
  • цибуля — 1 штука,
  • часник — 2 зубчики,
  • рослинна олія — 2 столові ложки,
  • сметана — 250 грамів,
  • томатна паста — 1,5 столової ложки,
  • мелений кмин — ½ чайної ложки,
  • сіль, перець чорний мелений і паприка — за смаком.

Приготування:

  1. Розігріти ложку олії в сковороді на середньому вогні.
  2. Додати квашену капусту, сіль, перець і ложку паприки. Помішуючи, готувати капусту приблизно 15-20 хвилин.
  3. Відварити рис у злегка підсоленій воді за 20 хвилин.
  4. Нарізати цибулю дрібними шматочками.
  5. Пропустити часник через прес.
  6. Змішати цибулю і часник з фаршем, сіллю, перцем і другою ложкою паприки.
  7. Змастити форму для запікання олією. Викласти в неї приблизно ⅓ капусти, зверху – половину м’ясної суміші, половину рису і половину сметани.
  8. Повторити шари, крім сметанного, ще раз.
  9. Змішати томатну пасту з водою і кмином. Полити м’ясо, капусту і рис цією сумішшю. Зверху додати решту сметани.

Запікати приблизно півтори години при температурі 180 градусів.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні