Вівторок, 5 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТушкована квашена капуста з пшоном і квасолею - корисно, ситно та смачно

Тушкована квашена капуста з пшоном і квасолею – корисно, ситно та смачно

Этот материал также доступен на русском языке
Зимова кухня відрізняється набором продуктів та калорійністю страв: у холодну пору року ми використовуємо більше квашень, круп та бобових.

Тушкована квашена капуста з пшоном та квасолею

Капусту за цим рецептом готують в Яворівському районі Львівської області.

Інгредієнти

Квашена капуста – 500 г, вода – 200 мл, цибуля – 1-2 шт., картопля – 3 шт., квасоля – 100 г, пшоно – 100 г, олія – 2 столові ложки, сіль та перець – за смаком.

Приготування

  • На ніч замочити у холодній воді квасолю, вранці злити воду, добре промити її та відварити до м’якості.

  • Картоплю очистити, нарізати невеликими шматочками і відварити у підсоленій воді.

  • У ступку насипати попередньо ошпарене пшоно, додати дуже дрібно нарізану цибулю і розтерти товкачиком протягом 15 хвилин. Якщо немає ступки, скористайтеся блендером.

  • У велику сковороду викласти квашену капусту і влити воду.

  • Викласти потовчене з цибулею пшоно і тушкувати, доки не буде готове пшоно – 15-20 хвилин.

  • З готової картоплі злити воду, розім’яти товкачем і додати до капусти.

  • З квасолі злити воду, додати у сковороду, посолити, поперчити і перемішати.

  • Якщо страва дуже густа, можна влити трохи води і тушкувати ще кілька хвилин.

  • Готову страву заправити обсмаженою на олії цибулею. Якщо не сидите на дієті, можна додати шкварки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні