Румунська запіканка з фаршем та квашеною капустою – проста і ситна страва, але встояти перед нею не можна

Этот материал также доступен на русском языке

Запеканка с капустой
Про користь квашеної капусти знають усі. Квашену капусту можна використовувати як закуску або один із інгредієнтів для салатів. І не лише.

З неї можна готувати безліч смачних та корисних страв. Наприклад, румунську запіканку, рецепт якої ми сьогодні вам запропонуємо.

Румунська запіканка з фаршем і капустою

Запіканка з фаршем та капустою – дуже ситна страва. Приємну пікантність у його смак додає використання квашеної капусти та сметани.

Інгредієнти:

  • квашена капуста — 600-700 грамів,
  • фарш зі свинини та яловичини — 300 грамів,
  • рис — 140 грамів,
  • вода — 250 мілілітрів,
  • цибуля — 1 штука,
  • часник — 2 зубчики,
  • рослинна олія — 2 столові ложки,
  • сметана — 250 грамів,
  • томатна паста — 1,5 столової ложки,
  • мелений кмин — ½ чайної ложки,
  • сіль, перець чорний мелений і паприка — за смаком.

Приготування:

  1. Розігріти ложку олії в сковороді на середньому вогні.
  2. Додати квашену капусту, сіль, перець і ложку паприки. Помішуючи, готувати капусту приблизно 15-20 хвилин.
  3. Відварити рис у злегка підсоленій воді за 20 хвилин.
  4. Нарізати цибулю дрібними шматочками.
  5. Пропустити часник через прес.
  6. Змішати цибулю і часник з фаршем, сіллю, перцем і другою ложкою паприки.
  7. Змастити форму для запікання олією. Викласти в неї приблизно ⅓ капусти, зверху – половину м’ясної суміші, половину рису і половину сметани.
  8. Повторити шари, крім сметанного, ще раз.
  9. Змішати томатну пасту з водою і кмином. Полити м’ясо, капусту і рис цією сумішшю. Зверху додати решту сметани.

Запікати приблизно півтори години при температурі 180 градусів.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?