Субота, 5 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайніжніший заварний крем за класичним рецептом - виходить густим і надзвичайно смачним

Найніжніший заварний крем за класичним рецептом – виходить густим і надзвичайно смачним

Этот материал также доступен на русском языке
Заварний крем використовується для багатьох десертів, він робить торти просоченими та соковитими. Але важливо правильно приготувати його.

Рецептом універсального заварного крему поділився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Раніше ми розповідали, як приготувати лимонний крем – курд.

Інгредієнти:

  • 350 мл молока;
  • 270 г цукру;
  • 2 жовтки;
  • 1 куряче яйце;
  • 50 г борошна;
  • 50 г вершкового масла.

Приготування:

Євген Клопотенко радить варити крем у сотейнику з товстим дном.

  1. У сотейник налийте молоко та підігрійте, щоб пішла пара.
  2. В окремому посуді змішайте жовтки, яйце, цукор та борошно до однорідної консистенції.
  3. Додайте до маси половину гарячого молока і продовжуйте заважати віночком.
  4. Яєчну суміш із гарячим молоком влийте в сотейник, де залишилася половина молока, і, постійно помішуючи, доведіть крем до загусання.
  5. Коли приготується крем, перелийте його в іншу ємність і додайте вершкове масло. Щоб згори не утворилася плівка, крем можна в стик накрити харчовою плівкою.
  6. Дайте крему охолонути і приступайте до перемазування улюблених десертів.
  7. Заварний крем виходить дуже смачний, його можна їсти ложками.
  8. Для ванільного аромату в крем можна додати пакетик ванільного цукру.

Читайте також:

З’їдять ще теплі: найбюджетніший торт зі звичайних інгредієнтів: можна готувати хоч щодня

Цей бісквіт смачний навіть без крему – м’який та вологий: секрет в одному компоненті

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні