Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниШкарпетки допомагають заснути – правда це чи міф: експерти поставили крапку у...

Шкарпетки допомагають заснути – правда це чи міф: експерти поставили крапку у цьому питанні

Этот материал также доступен на русском языке
Існує думка, що для кращого засинання слід одягнути шкарпетки. Чи дійсно це допоможе? Експерти пояснюють, чи мають шкарпетки відношення до сну.

Шкарпетки допомагають підтримувати температуру тіла. Зігрівши ноги, людина відчуває тепло у всьому тілі. Тому експерти по сну радять одягати шкарпетки перед тим, як лягати в ліжко. Це дійсно може допомогти засинанню і сприяти довгому і спокійнішому сну.

Раніше ми розповідали, як впоратися з безсонням.

Як носки допомагають заснути

Наприкінці дня температура тіла здорової людини понижується. Так організм сповільнює всі процеси і готується до відпочинку. Вдягання шкарпеток зігріває ноги, тим самим мотивує тіло ще більше охолоджуватися.

– Зігрівання ніг посилає сигнал мозку знизити температуру тіла – сигнал про те, що настав час відпочити. Це допомагає вам заснути, – пояснює член Американської академії медицини сну Челсі Перрі.

За словами експертки, шкарпетки допомагають швидше перейти у фазу глибокого сну, адже підтримують стабільну температуру тіла. Сон у шкарпетках буде більш спокійний і тривалий.

Читайте також: Як відіпрати білі шкарпетки, щоб вони були як нові – експерт назвав найпростіший засіб

– Стабільне, тепле середовище для ваших ніг може зменшити порушення, роблячи ваш сон більш безперервним. Чим менше у вас порушень, тим краща якість вашого сну. Без цих порушень ви, швидше за все, відчуватимете глибші цикли сну, – переконує Перрі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні