Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіАвтомобільна мобілізація: у кого вилучатимуть транспорт для потреб армії

Автомобільна мобілізація: у кого вилучатимуть транспорт для потреб армії

Этот материал также доступен на русском языке
У Верховній Раді дали роз'яснення щодо питання вилучення транспорту у громадян України на потреби ЗСУ. Чиї машини можуть вилучити на військові потреби та за яких умов, розповідаємо в цьому матеріалі.

Чи будуть вилучати автомобілі у приватних осіб для ЗСУ

Минулого тижня Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. Резонанс у суспільстві викликала, зокрема, норма про вилучення “зайвого” автотранспорту в українців на потреби ЗСУ.

Однак, за словами народного депутата Ярослава Железняка, вилучати транспортні засоби будуть не всі підряд і не у всіх. Автомобілізація торкнеться тільки певної категорії власників технічних засобів.

Раніше ми писали, на які зміни в законі про мобілізацію слід звернути увагу.

У кого можуть мобілізувати транспорт для ЗСУ

Звичайним громадянам не варто турбуватися за свої автомобілі, пояснив Железняк. Він стверджує, що автомобілі приватних осіб не підлягатимуть вилученню, навіть якщо їх є кілька.

За словами нардепа, нова норма стосується тільки юридичних осіб, у яких можуть вилучити броньований або інший транспорт, який може бути корисним для військових завдань. При цьому такий захід можливий тільки в тому разі, якщо підприємство володіє кількома транспортними засобами. А у приватних осіб автомобілі не вилучатимуть, запевнив народний обранець.

Вас також можуть зацікавити новини:

Дискримінація без гарантій пенсії – підводні камені нового Трудового кодексу (відео)

Вік не звільняє від податку: пенсіонери теж платитимуть за квадратні метри (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні