П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВийдуть з першого разу: перевірений рецепт улюблених ласощів – готуємо еклери із...

Вийдуть з першого разу: перевірений рецепт улюблених ласощів – готуємо еклери із заварним кремом

Этот материал также доступен на русском языке
Тістечко еклери люблять багато, але більшість воліє їх купувати у магазині, тому що не впевнені, що зможуть самостійно приготувати ці ласощі. А даремно! Ділимося рецептом еклерів, які у вас точно вийдуть і будуть набагато смачніші за магазинні.

Раніше ми розповідали, як приготувати бюджетний пиріг за 5 хвилин.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вода -250 мл;
  • Вершкове масло —125 г;
  • Борошно —150 г;
  • Яйця – 4 штуки.

Для заварного крему:

  • Молоко – 400 мл;
  • Цукор – 100 г;
  • Борошно — 50 г;
  • Курячі яйця — 2 штуки.

Приготування:

  1. Поставте каструлю або сотейник на плиту, налийте воду і додайте нарізане шматочками масло кімнатної температури. Можна використовувати й масло відразу з холодильника, воно все одно розтане з водою.
  2. Доведіть воду з маслом до кипіння і додайте борошно, ретельно розмішуйте, щоб вийшло однорідне заварне тісто, зніміть з плити.
  3. Дайте тісту охолонути і додайте яйця, потрібно вбивати по одному і розмішувати міксером або віночком.
  4. Перекласти тісто в кулінарний мішечок і видавити на лист, попередньо змащений маслом у вигляді паличок або круглих тістечок. Ставити в розігріту до 200 градусів духовку і випікати за цієї температури не менше 20-25 хвилин. Духовку під час випікання не можна відкривати, інакше еклери можуть опуститися. Саме висока температура – запорука того, що еклери триматимуть форму. Але якщо ви бачите, що тістечка сильно зарум’янилися, то можна знизити температуру.
  5. Поки випікаються еклери можна зайнятися приготуванням крему. Для цього в каструлі змішують молоко, цукор, яйця, борошно, ставлять на вогонь і доводять до кипіння, постійно помішуючи.
  6. Деякі господині замість борошна додають крохмаль, у цьому випадку крем виходить ще ніжнішим.
  7. Готові еклери за допомогою кулінарного шприца начиняють кремом. Якщо шприца немає, можна просто розрізати еклер трохи вздовж і заповнити кремом.
  8. Смачні ласощі готові! Можна ставити чай та насолоджуватися!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні