П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦе не сало, а справжній шедевр: рецепт найправильнішого засолювання – ідеальний смак...

Це не сало, а справжній шедевр: рецепт найправильнішого засолювання – ідеальний смак та консистенція

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна господиня має свій перевірений рецепт засолювання або маринування сала. Сьогодні розповімо про рецепт, який був популярним ще багато десятиліть тому. Таке сало виходить наче в'ялене, воно ароматне та ніжне. І найголовніше – не гумове, а тане у роті.

Раніше ми розповідали, чим небезпечно сало для пенсіонерів.

Інгредієнти:

  • 1 кг сала;
  • 0,5 ст. ложки чорного меленого перцю;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1,5 ст. ложки солі;
  • 2 лаврові листки.

Приготування:

  1. Лавровий лист дрібно наріжте, часник подрібніть, змішайте ці інгредієнти з сіллю та перцем, добре розмішайте.
  2. Сало промийте та висушіть паперовим рушником. Можна нарізати сало порційними шматками, а можна посолити повністю. Нанесіть суміш із прянощів рівномірно по всьому салу.
  3. Помістіть солоне сало в контейнер, який закривається і відправте в холодильник на 7-10 днів.
  4. Коли сало промаринується як слід, потрібно прибрати залишки солі і залишити сало на тарілці або папері на кілька годин просто на кухні, щоб воно трохи підсохло і всі аромати наче закупорилися.
  5. Після цього сало можна вживати.
  6. Зберігати в холодильнику.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні