Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДешево та сердито: цибульники – чудова альтернатива дерунам, непомітна для бюджету

Дешево та сердито: цибульники – чудова альтернатива дерунам, непомітна для бюджету

Этот материал также доступен на русском языке
Цибульники – традиційна українська страва, яка наситить усю сім'ю і не вдарить по кишені. Вони дуже легко готуються і змітаються зі столу за 10 хвилин.

Цибульники – це невеличкі смажені котлети з цибулі, які мають хрустку скоринку та неймовірно м’яку середину. Страва вражає своєю простотою, але водночас і чудовим смаком. Їх можна подавати як основну страву або гарнір до м’яса чи риби. Особливо вони гарні з соусом на сметанній або йогуртовій основі із зеленню. 

Раніше ми писали, що можна додавати в суп тільки наприкінці приготування.

Інгредієнти

  • цибуля – 2 шт. середнього розміру,
  • яйця – 2 шт,
  • молоко – 0,5 ст,
  • борошно – 2–2,5 ст,
  • сода – 0,5 ч.л,
  • перець чорний мелений – за смаком
  • сіль – за смаком,
  • рослинна олія для смаження.

Приготування

  1. Змолоти цибулю на млинку для м’яса, віджати сік, що виділився, та обсмажити до золотистого кольору. Це додасть страві особливого аромату та смаку.
  2. Змішати яйця, соду та молоко. Приправити сіллю та перцем. Розмішати все ретельно до утворення однорідної маси.
  3. Додати обсмажену цибулю та поступово всипати борошно, замісивши тісто. Кількість борошна визначайте за консистенцією тіста.
  4. Сформувати невеликі котлети й обсмажити на сковороді до готовності.
  5. Викласти готові цибульники на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Смачного!

Індексація навіть не 7,9%: скільки реально отримають пенсіонери в березні (відео)

Дискримінація без гарантій пенсії – підводні камені нового Трудового кодексу (відео)

Нове на сайті