Як приготувати найсмачніше дріжджове та при цьому заварне тісто для смажених пиріжків розповів український ресторатор Євген Клопотенко.
“Готується таке тісто дуже швидко, а пиріжки з нього виходять дуже ніжними, пишними та м’якими. Воно пластичне та приємне в роботі. До того ж, заварне тісто готується без додавання яєць та молока, тому його можна готувати під час посту”, – зазначив Клопотенко.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки за молдавським рецептом.
Такі пиріжки ресторатор рекомендує смажити на сковороді, тоді вони виходять дуже смачними.
Інгредієнти:
Для заварної основи
- 1 ч. л. цукру;
- 0,5 ч. л. солі;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 4 ст. л. (100 г) борошна;
- 300 мл води.
Для дріжджового тіста
- 5 г сухих дріжджів або 20 г живих;
- 100 мл води;
- 200 г борошна;
- 1 ч. л. цукру.
Приготування:
- Закип’ятити воду. У великій ємності змішати борошно, цукор, сіль, олію. Залити окропом та замісити тісто ложкою. Нехай тісто охолоне хоч би до 40 градусів.
- Підігріти 100 мл води до 36 °C. Сюди додати дріжджі, цукор, борошно та замісити тісто.
- Після цього з’єднати заварне та дріжджове тісто.
- Залишити в теплому місці на 1 годину, щоб воно підійшло. Після цього можна приступати до приготування пиріжків.
Таке тісто підійде для пиріжків з картоплею, яйцем та зеленню, сиром, м’ясом.