Субота, 11 Травня, 2024
ГоловнаДачаВсього кілька крапель цього аптечного засобу - і огірки збиратимете відрами

Всього кілька крапель цього аптечного засобу – і огірки збиратимете відрами

Этот материал также доступен на русском языке
Огірки – улюблена культура багатьох дачників та овочівників, але щоб отримувати хороший урожай протягом усього сезону важливо вибрати не тільки перевірені сорти, але й забезпечити їм належний догляд.

Досвідчені городники поділилися секретом правильного поливу, що допомагає боротися із хворобами та шкідниками, а також значно збільшує врожай.

Раніше ми розповідали, чим підгодувати огірки, щоб вони були смачними та солодкими.

Огірки після такого поливу довше плодоносять, зеленці збиратимете до глибокої осені. Але полив непростий.

У воду потрібно додати пару крапель звичайного аптечного засобу. Мова про зеленку. Зеленка захищає огірки від гнильних процесів, дріжджових грибків, борошнистої роси, прикореневої гнилі, бактеріального раку, фітофторозу.

У ній міститься мідь, це дуже важливо, якщо свої огірки ви вирощуєте на болотистій землі, в ній немає цієї речовини. А ще, зеленка зміцнює коріння, дезінфікує тріщини, заломи та інші рани на рослині, прискорює їхнє загоєння.

Також зеленка надає огіркам насиченого смарагдового кольору та цукристості. За сезон потрібно провести хоча б три поливи із зеленкою. Перший раз, коли з’являться масові сходи, вдруге після пересадки у відкритий ґрунт чи теплицю і втретє наприкінці цвітіння.

Обробляють огірки слабким розчином зеленки, використовуючи 10 крапель на 10 л води. Поливати потрібно під корінь. Якщо на кущиках помітні ознаки борошнистої роси, необхідно провести додаткові обробки з інтервалом 10 днів. Для цього змішують 1 літр сироватки, 5 мл зеленки та 25 грам сечовини.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні