Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВаші ванна та раковина будуть блищати: просто змішайте ці три простих інгредієнта

Ваші ванна та раковина будуть блищати: просто змішайте ці три простих інгредієнта

Этот материал также доступен на русском языке
Універсальний засіб для прибирання ванної кімнати та кухні можна приготувати самостійно з найпростіших складників, які точно є у вашому домі. Такий розчин чудово відчистить змішувачі від вапняного нальоту, кухонну мийку, умивальник і ванну – від бруду.

Ним також зручно мити пластикові підвіконня і навіть холодильник. І жодної хімії з магазину не знадобиться.

Раніше ми розповідали, що потрібно робити з кухонною губкою, щоб вона не стала небезпечною для здоров’я.

Для приготування універсального засобу для прибирання достатньо змішати в рівних пропорціях 3 складники: воду, столовий оцет (9%) і спирт. Останній можна замінити горілкою, але тоді пропорції трохи зміняться. На 2 частини горілки наливаємо 1 частину оцту. За бажанням, додайте чайну ложку кондиціонеру для прання на 200 мл розчину. Тоді поверхні не так часто доведеться протирати від пилу. Усе добре змішайте в пляшці з пульверизатором.

Під час прибиранням збовтуйте вміст пляшки і розпилюйте засіб на поверхні. Залишайте на кілька хвилин, якщо забруднення значні. Потім протріть губкою для миття посуду і змийте чистою водою. Протріть сухою ганчіркою. Запах оцту швидко вивітрюється, а його замінює аромат кондиціонеру.

Цей універсальний засіб для прибирання має антибактеріальний ефект. Адже і оцет, і спирт чудово знищують патогени. Він може довго зберігатися, при цьому не втрачаючи своїх якостей.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні