Справа не лише у правильному рецепті, а й у самих інгредієнтах. Щоб дріжджове тісто вийшло на славу, досвідчені господині радять обов’язково додати чайну ложку секретного інгредієнта, який для багатьох не асоціюється з дріжджовим тістом. Його додають у тісто для тортів, пирогів, пряників.
Раніше ми розповідали, як приготувати швидке тісто на кефірі для пиріжків.
Але цей інгредієнт покращує структуру дріжджового тіста. Йдеться про розпушувач.
Саме він допомагає тісту стати більш повітряним та пухнастим.
Інгредієнти:
- 480-500 г борошна
- 7 гр сухих дріжджів
- 250 мл теплого молока
- 1 столова ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
- 50 гр олії
- 1 чайна ложка розпушувача
Приготування:
- У теплому молоці розчиніть цукор, додайте дріжджі і дайте їм активуватися протягом 5-7 хвилин.
- У великій мисці змішайте борошно, розпушувач та сіль. Додайте олію та активовані дріжджі в молоці.
- Перемішуйте інгредієнти та замішуйте тісто до отримання однорідної маси. Викладіть тісто на стіл, посипаний борошном, і вимісіть близько 10 хвилин, доки тісто не стане еластичним і гладким. У жодному разі не забивайте тісто борошном, чим воно м’якше, тим легше пиріжки і біляші.
- Покладіть тісто назад у миску, накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години, поки тісто не збільшиться у розмірі.
Після цього тісто готове до використання для приготування біляшів та пиріжків! Просто формуйте біляші або пиріжки, начиняйте їх будь-якою начинкою на ваш вибір, випікайте і насолоджуйтесь!