В листопаді стартує сезон айви. Що можна приготувати з цього фрукта, крім варення або компоту? Сподіваємося, деякі оригінальні рецепти із золотого ароматного плоду міцно і надовго увійдуть у ваше меню.
Деруни із картоплі та айви
Інгредієнти
Картопля — 350 грамів, айва — 200 грамів, борошно — 1 столова ложка з гіркою, яйце — 1 штука, сіль, перець і олія для смаження — за смаком.
Приготування
- Почистити картоплю і натерти її на крупній тертці в глибоку миску.
- Айву вимити, обсушити й очистити від шкірки та насіння.
- Очищену айву також натерти на крупній тертці і додати її до картоплі в миску.
- Вбити яйце і перемішати. Додати борошно і ретельно перемішати.
- Посолити, поперчити і знову перемішати.
- У сковороді розігріти олію.
- Викласти картопляно-айвову масу по 1-2 столові ложки в пательню, злегка розрівнюючи, щоб сформувати невеликі деруни.
- Обсмажити деруни на середньому вогні приблизно по 1,5-2 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
- Обсмажені деруни викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.
Подавати до столу, за бажанням посипавши подрібненою зеленню і доповнивши кетчупом або будь-яким іншим соусом на вибір.
Вас також можуть зацікавити новини: