Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар на січень 2024: сприятливі дні для дачних робіт

Місячний посівний календар на січень 2024: сприятливі дні для дачних робіт

Этот материал также доступен на русском языке
Січень, хоч і не найпродуктивніший місяць для дачника, але саме в цей час закладається основа для успішного врожаю в майбутньому сезоні. Це час, коли ми вибираємо насіння овочів, готуємо необхідне обладнання та проводимо закупівлі. Хоча основні роботи на ділянці розпочнуться лише в березні, вже в січні варто звернути увагу на посів квітів із довгим періодом вегетації.

Початок року – час турботи про рослини в теплиці та кімнатних умовах, а також підготовки насіння для майбутніх посівів. Рекомендується активно займатися садовими справами 2, 4, 14-20, 24-25 і 30 січня. У ці дні слід приділити увагу догляду за кімнатними рослинами і посіву насіння на розсаду. Також варто підготувати мінеральні або органічні добрива заздалегідь, щоб бути готовим до сезону без зайвих турбот.

Не рекомендується проводити роботи 1, 21, 22 і 23 січня. 1-го числа важливо відпочити, а в інші дні фази місяця не сприяють садовим роботам. Краще присвятити ці дні часу близьким і друзям.

Раніше ми писали про топ-3 кімнатних рослини, які вбивають плісняву і бактерії в приміщенні.

Місячний посівний календар на січень 2024 на кожен день

У січні садівники активно займаються роботами в теплицях або підготовкою до майбутнього сезону. Оптимальні дні для посадки рослин припадають на фазу зростання місяця. Також можливо починати посіви і висаджування рослин на підвіконнях, де створені сприятливі умови для їхнього зростання.

1 січня

Це нейтральний день для садових робіт. Можна зайнятися підготовкою грядок, перевіркою інструментів і плануванням закупівель насіння і добрив. Це час для планування і підготовки до майбутніх робіт, а також для відпочинку в колі близьких і друзів.

2 січня

Сприятливий день для робіт у парниках і посіву насіння багаторічних і однорічних квітів на розсаду. Також слід звернути увагу на догляд за кімнатними рослинами.

3 січня

Це нейтральний день, однак, якщо є важливі завдання, то їх краще виконати. Можна висівати на розсаду зелень, капусту, спаржу і ранні овочі в парниках або на підвіконнях.

4 січня

Сприятливий день для посіву ранніх овочів, квітів на розсаду і робіт у саду, таких як обрізка дерев і робота зі снігозатриманням.

5-12 січня

Нейтральний період для садівництва. Рекомендується перевірити якість насіння, підготувати ґрунт і за необхідності зайнятися вуличними роботами.

13 січня

Приділіть увагу догляду за кімнатними рослинами. Можна провести полив, обприскування і боротьбу з можливими хворобами та шкідниками.

14-15 січня

Ефективні дні для посадки баклажанів, огірків, томатів і капусти на розсаду в парниках. Також можна займатися висівом зелені та турботою про квіти.

16-17 січня

Рекомендується приділити увагу підживленню рослин. Не варто займатися пересадкою або обрізанням.

18-20 січня

Оптимальний час для роботи з ґрунтом, коренеплодами і посівом квітів на розсаду.

21-23 січня

Сфокусуйтеся на обрізанні фруктових дерев, плануванні майбутніх посівів і перегляді нових сортів рослин.

24-25 січня

Вдалі дні для посіву редиски, редьки, цибулі, зелені, перцю, томатів, огірків і баклажанів на розсаду.

26-29 січня

Це нейтральний період, коли можна зайнятися плануванням робіт на наступний місяць і підготовкою до них.

30 січня

Рекомендується провести посів розсади селери і цибулі-порей, а також почати посів редиски, редьки, капусти і спаржі.

31 січня

Сприятливий день для посіву квітів і внесення органічних добрив.

Що і коли сіяти в січні 2024 року

Пенсія 2024: що чекає на пенсіонерів у новому році

Харчуємося повітрям? Які продукти можуть собі дозволити пенсіонери в Україні – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні