Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяІдеальне тісто для вареників на воді – ніжне, не рветься та не...

Ідеальне тісто для вареників на воді – ніжне, не рветься та не розварюється: у чому секрет

Этот материал также доступен на русском языке
Ідеальне тісто для вареників та пельменів має бути м'яким, еластичним та легко розкочуватися. Ділимося рецептом, який допоможе вам приготувати смачні та ніжні вареники.

Кожна господиня має свій рецепт тіста, хтось замішує його на молоці, хтось на кефірі, а хтось на воді. Чи варто використовувати яйця? Цей інгредієнт багато хто вважає зайвим, але щоб тісто не розповзалося і тримало форму, не розварювалося при приготуванні, яйце потрібно додавати. Ще одним цікавим та викликаючим питання інгредієнтом є соняшникова олія.

Раніше ми розповідали, як приготувати тісто на вареники  на кефірі.

Виявляється, господині його додають, щоб зробити тісто більш м’яким і ніжним.

Інгредієнти:

  • 400 г борошна
  • 200 мл води
  • 1 яйце
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 чайні ложки соняшникової олії

Приготування:

  1. Просійте борошно у велику миску та додайте сіль. Добре перемішайте.
  2. Зробіть поглиблення в центрі борошна та розбийте в нього яйце.
  3. Залийте водою і почніть повільно перемішувати борошноз яйцем і водою, спочатку за допомогою ложки, а потім перейдіть до замішування тіста руками, не забудьте додати масло.
  4. Добре замісіть тісто, поки воно не стане гладким та еластичним. Якщо тісто занадто липне до рук, додайте трохи борошна.
  5. Покрийте тісто харчовою плівкою та залиште на 30 хвилин для відпочинку.
  6. Після відпочинку тісто готове до розкочування. Розділіть його на кілька рівних частин.
  7. Поступово розкачуйте кожну частину тіста на припудреній мукою поверхні в тонкий коржик завтовшки близько 2-3 мм.
  8. Виріжте маленькі кола за допомогою склянки або іншого круглого предмета.
  9. На кожне коло покладіть начинку на ваш вибір (наприклад, картопля, сир, м’ясо, ягоди тощо)
  10. Складіть коло навпіл, притисніть краї і добре защипніть, щоб вареник не розвалився при варінні.
  11. Готові вареники можна зварити в киплячій підсоленій воді, поки вони не спливуть на поверхню (близько 3-5 хвилин).
  12. Злийте воду та подайте вареники гарячими зі сметаною або іншим соусом на ваш вибір.

Смачного!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні