Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовиниДеяким українцям скоротять пенсії до мінімального розміру – про кого йдеться

Деяким українцям скоротять пенсії до мінімального розміру – про кого йдеться

Этот материал также доступен на русском языке
Окрема категорія українських громадян зможе отримувати пенсію, не вищу за мінімальну. На кого спрямоване нове рішення уряду, і за що вживатимуться такі заходи, читайте в цьому матеріалі.

Кабінет міністрів України схвалив законопроєкт про призначення мінімальної пенсії тим громадянам, які вчинили злочини проти основ національної та громадської безпеки і міжнародного правопорядку. Про це написав у своєму Telegram-каналі представник Кабінету міністрів у Верховній раді Тарас Мельничук.

Раніше ми писали, що у українських пенсіонерів можуть забрати до 50% пенсії.

Як зміняться пенсії колаборантам в Україні

На засіданні Кабінету міністрів, яке відбулося 15 грудня 2023 року, було схвалено проєкт Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо особливостей виплати пенсій особам, які вчинили кримінальне правопорушення проти основ національної безпеки, громадської безпеки, миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку”.

Згідно з проєктом, передбачається змінити виплати пенсій засудженим колаборантам.

Пропонується скоротити виплати пенсій таким особам до розміру прожиткового мінімуму для тих, хто втратив працездатність.

Яка мета закону про пенсії колаборантам

За словами Мельничука, законопроєкт системно пов’язаний із проєктом ЗУ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо особливостей виплати пенсій особам, які вчинили кримінальне правопорушення проти основ національної безпеки, громадської безпеки, миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку” та внесений для взаємодії слідчих і прокурорів із Пенсійним фондом України стосовно виплат пенсій підозрюваним, яких обвинувачено у вчиненні умисного кримінального правопорушення.

Як відрізняються пенсії працюючих та непрацюючих пенсіонерів: хто отримує більше і чому

Пенсіонерам встановлено щомісячну компенсаційну виплату: хто і скільки може отримати

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні