Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яШість найкращих продуктів для сніданку, які допоможуть схуднути – рекомендації дієтологів

Шість найкращих продуктів для сніданку, які допоможуть схуднути – рекомендації дієтологів

Этот материал также доступен на русском языке
Сніданок – найважливіший прийом їжі кожного дня, особливо коли ви намагаєтеся схуднути. Ранковий прийом їжі може прискорити метаболізм, допомогти зберегти м'язову масу, стабілізувати рівень цукру в крові та регулювати апетит.

Яйця

Яйця, наповнені необхідними поживними речовинами, такими як холін і вітаміни групи B, забезпечують стійкий заряд енергії, який допоможе вам почати свій день. Яєчня, приготована круто або ситний омлет, є універсальною і смачною основою для сніданку, спрямованого на схуднення.

На думку дієтологів, яйця – це продукт, який за якістю білка має найнижчу економічну вартість порівняно з іншими поширеними джерелами білка. Дослідження показують, що з точки зору амінокислот і показника засвоюваності яйця є одними з джерел білка найвищої якості.

Раніше ми писали, як підвищити імунітет взимку.

Куряча ковбаса

Вибір нежирної ковбаси з м’яса птиці замість традиційних варіантів зі свинини може знизити загальне споживання жирів, зберігаючи при цьому чудовий смак. Куряча ковбаса, додана в тарілку для сніданку або з цільнозерновими англійськими кексами, стане прекрасним доповненням до дієти, орієнтованої на втрату ваги.

Куряча ковбаса містить менше насичених жирів, ніж свиняча. Насичені жири не тільки шкідливі для серця, а й спричиняють запалення, яке може перешкоджати нарощуванню м’язової маси. У ній також набагато менше калорій, ніж у свинячій ковбасі, тож це чудова заміна для тих, хто намагається схуднути.

Вівсянка

Складні вуглеводи у вівсянці забезпечують стабільне вивільнення енергії, зберігаючи заряд енергії протягом усього ранку. Насолоджуйтеся вівсянкою з ягодами, приготуйте вівсянку на ніч або додайте її в смузі, щоб отримати універсальний і ситний варіант сніданку, який підживлює ваш потенціал нарощування м’язової маси і зниження ваги.

Овес багатий на розчинну клітковину, яка уповільнює травлення і дає змогу довше зберігати відчуття ситості. Це може допомогти у втраті ваги, допомагаючи вам контролювати голод. 

Кисломолочний сир

Багатий казеїном кисломолочний сир є джерелом білка повільного вивільнення, що робить його ідеальним вибором для відновлення і підтримки м’язів. Насолоджуйтеся свіжими фруктами, горіхами або цільнозерновими кексами, щоб отримати смачний і багатий поживними речовинами сніданок. 

Кисломолочний сир – недооцінене джерело білка. Він відносно недорогий, і одна чашка може містити колосальні 25 грамів білка, що відповідає середній ложці протеїнового порошку. Знежирені версії містять менше калорій, що робить їх кориснішими для здоров’я.

Грецький йогурт

Грецький йогурт – це вершковий і багатий на білок сніданок, який містить пробіотики для здоров’я кишківника і білок для росту м’язів і насичення. Змішайте його з фруктами, мюслі або горіхами, щоб отримати ситний і багатий поживними речовинами ранковий обід.

Популярність грецького йогурту за останнє десятиліття різко зросла багато в чому завдяки вмісту білка в ньому, як порівняти зі звичайним йогуртом, і тому, наскільки універсальним він може бути як закуска, продукт для сніданку або включення в рецепти приготування соусів і основ. Як і кисломолочний сир, знежирені версії, як правило, містять менше калорій і більше білка. Грецький йогурт також містить казеїновий білок, який перетравлюється повільно, тому може допомогти запобігти переїданню.

Мюслі з високим вмістом клітковини

Шукайте зернові мюслі з мінімальним додаванням цукру і високим вмістом клітковини, щоб підтримувати здоров’я травної системи і зберігати відчуття ситості. З’єднайте їх із молоком, йогуртом або вашою улюбленою рослинною альтернативою, щоб отримати простий і смачний сніданок.

Проблема більшості сухих сніданків полягає в тому, наскільки в них багато цукру і мало клітковини. Подібні пластівці викликають стрибки рівня цукру в крові, які мають зворотний ефект, коли рівень цукру в крові падає ще нижче, ніж раніше, і цей низький рівень цукру в крові змушує вас відчувати голод незабаром після того, як ви з’їли тарілку пластівців. Таким чином, пластівці з висівками найкраще допомагають схуднути.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні