Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк підвищити взимку імунітет і чим допоможе настій з ехінацеї

Як підвищити взимку імунітет і чим допоможе настій з ехінацеї

Этот материал также доступен на русском языке
Восени загострюються багато хронічних хвороб, і імунна система працює з навантаженням. Найдоступнішим, найефективнішим і природним методом оздоровлення є лікарські рослини, які допоможуть підвищити опірність організму.

Впоратися з тією чи іншою недугою допоможе кваліфікована фітотерапевтка Алла Борщ. У своїй практиці вона застосовує понад сто видів лікарських рослин, сама вирощує їх, готує мазі, фітоекстракти і настоянки. Деякі поради Алли Борщ можуть бути корисними і читачам нашої газети.

Чим корисний настій з ехінацеї?

При сезонних захворюваннях дуже ефективною є ехінацея пурпурна. З коріння цієї рослини готують настоянки, сиропи та екстракти.

Для приготування відвару беруть 2 столові ложки подрібненого сухого кореневища, заливають 0,5 літра води і кип’ятять на слабкому вогні 3-5 хвилин. Настоюють годину і приймають по 50 грамів тричі на день до їди.

Імунокорегуючий збор

Ехінацея також входить до імунокорегуючого збору.

Для його приготування потрібно змішати в рівному співвідношенні коріння ехінацеї, квіти і листя, траву медуниці лікарської, тибетського лофанта, квіти оману високого, траву змієголовника молдавського.

Взяти 2 столові ложки збору, залити 0,5 літра окропу, настояти 30-40 хвилин. Процідити і пити по 100-150 грамів тричі на день до їди.

Перед застосуванням рецептів обов’язково проконсультуйтеся з лікарем!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні