Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яСерйозний удар по здоров'ю: як не можна заварювати чай - кожен другий...

Серйозний удар по здоров’ю: як не можна заварювати чай – кожен другий припускається помилки

Этот материал также доступен на русском языке
Чай – це улюблений напій багатьох, але він може таїти у собі небезпеку. Все починається із неправильного заварювання чаю.

Про наслідки неправильного заварювання розповіли фахівці Федерального інституту оцінки ризиків.

Раніше ми розповідали, з якої посуди не можна пити чай.

Так, на думку експертів, шанувальники чаю мають правильно заварювати напій. Виробники чаю рекомендують використовувати лише окріп.

Справа в тому, що навіть найдорожчий чай може містити небезпечні мікроби, тому що чай – натуральний продукт. Це можуть бути бактерії, дріжджі або пліснява. Найгірший варіант – це вміст патогенів, наприклад сальмонели.

Чай потрібно заливати окропом і заварювати хоча б 5 хвилин.

Фахівці пояснюють, що кипляча вода здатна вбити небажані мікроби. Також експерти не радять використовувати диспенсери для нагрівання води, оскільки деякі з них мають обмеження до 85 градусів, що є недостатнім для знищення шкідливих мікроорганізмів.

Також під заборону потрапив і чай, який настоюється протягом кількох годин. Якщо ви любите заварювати велику кількість чаю в заварнику, а потім просто додавати готову заварку в гарячу воду чи окріп, то ніякої користі такий напій вам не принесе. Стосується це і тих, хто любить пити просто холодний чай, який залишився ще з ранкового чаювання, не пропадати ж добру.

Чай, який простояв добу, втрачає свої вітаміни, а також через високий вміст протеїну та цукрів стає ідеальним живильним середовищем для бактерій.

Медики радять вживати чай у помірних кількостях. Надмірне вживання цього напою підвищує навантаження на серце та нирки. Любителі міцного чаю повинні знати, що він призводить до порушення головного мозку, безсоння, прискореного серцебиття, частого сечовипускання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні