Неділя, 12 Травня, 2024
ГоловнаНовиниБагато хто навіть не здогадується: з якого посуду небезпечно пити чай та...

Багато хто навіть не здогадується: з якого посуду небезпечно пити чай та каву?

Этот материал также доступен на русском языке
Чай та кава - улюблені напої, які ми вживаємо щодня, причому по кілька разів на день. Але не всі знають, що є посуд, який небезпечний для нашого здоров'я.

Напевно, всі знають, що чай та каву небезпечно пити з алюмінієвого чи свинцевого посуду. Ці метали можуть проникати в гарячу рідину та призводити до серйозних наслідків в організмі.

Також після проведення досліджень вчені дійшли висновку, що небезпеку може таїти і керамічний посуд з нанесеними малюнками. Такі сервізи краще не використовувати, особливо якщо напоями, що часто вживаються, є кава і чай.

Вся річ у тому, що при нагріванні стінок, шкідливі речовини, які використовувалися при виготовленні чашок, можуть проникати в напій.

Під питанням і фаянсовий посуд, особливо неякісний. У ньому може бути свинець, який вкрай небезпечний для нашого здоров’я.

Якщо говорити про забобони, то не можна пити чай і каву з тріснутого посуду або, якщо на ньому є сколи. Такого сервізу краще позбутися. Як пояснюють езотерики, такий посуд приваблює до хати бідність та нещастя.

Раніше ми розповідали, чому не можна пити чай з ложкою в чашці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні