Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦі рибні котлети сподобаються всім: вони виходять соковитими і фарш молоти не...

Ці рибні котлети сподобаються всім: вони виходять соковитими і фарш молоти не треба

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви хочете приготувати рибні котлети, але боїтеся, що вони можуть вийти сухими, цей рецепт вам точно допоможе. Котлети навіть із мінтаю вийдуть неймовірно соковитими.

Інгредієнти:

  • 600-700 г мінтаю (2 рибки)
  • 1 цибуля
  • 2 курячі яйця
  • 2 столові ложки борошна або крохмалю
  • 2 столові ложки майонезу (можна сметани)
  • 2-3 столові ложки олії
  • Сіль, перець – до смаку.

Приготування:

  1. Потрібно розморозити тушки мінтаю та відокремити філе від кістки. Обов’язково зніміть із риби шкіру. Постарайтеся вибрати всі кісточки, їх у мінтаю не так багато.
  2. Рибне філе нарізати невеликими шматочками. У середньому із двох тушок вийде близько 300 г філе, може трохи більше.
  3. Цибулю нарізати дрібними кубиками і обсмажити на сковороді з олією.
  4. У мисці потрібно з’єднати рибу, цибулю та яйця, посолити і поперчити, добре перемішати.
  5. Додати майонез, добре перемішати.
  6. Всипати борошно і також перемішати.
  7. Потім рибну масу потрібно відставити на 30-40 хвилин у холодильник. Якщо рибні котлети ви хочете смажити вранці, то можете увечері зробити фарш і відправити його на ніч у холодильник маринуватися. Котлети будуть лише смачнішими.
  8. Розігріти сковороду з маслом і приступати до смаження. Столовою ложкою викладаємо рибну масу, щоб вийшли котлети. Смажити потрібно по 3-5 хвилин із кожного боку до золотистого кольору.

Мінтай прийнято вважати сухою рибою, але котлети з нього виходять надзвичайно соковитими та смачними. Їх навіть можна приготувати на святковий стіл.

Раніше ми розповідали, який інгредієнт зайвий  у котлетах.

Нове на сайті