Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДачаТакої міцної розсади у вас точно ще не було: що потрібно не...

Такої міцної розсади у вас точно ще не було: що потрібно не забути додати до ґрунту

Этот материал также доступен на русском языке
Незабаром багато овочівників почнуть займатися вирощуванням розсади. Зростання та розвиток рослин залежить не тільки від якості посівного матеріалу, а й від ґрунтосуміші.

Грунтосуміш для розсади повинна бути легкою, пухкою і повітропроникною, поживною, добре тримати вологу.

Раніше ми розповідали, як виростити розсаду в домашніх умовах.

Деякі овочівники віддають перевагу покупному ґрунту, інші ж готують його самостійно.

Як продезінфікувати ґрунт для розсади?

Можна взяти звичайну землю з городу, але важливо її продезінфікувати або прогріти в духовці. Звичайно, прогрівання можна зробити для невеликої кількості землі, якщо ви вирощуєте розсаду для себе, при більших обсягах краще купувати готову суміш або проводити знезараження іншим способом, за допомогою спеціальних препаратів.

Отже, для прогрівання необхідно ввімкнути духовку, виставити температуру в діапазоні від 70 до 90°С. Застелити лист пекарським папером і висипати грунт шаром 3-5 см. Зволожити грунтозміш з пульверизатора. Поставити лист у духовку на 30 хвилин. Після чого дати землі добре охолонути та застосовувати за призначенням.

Що необхідно додати в ґрунт для розсади?

Щоб розсада добре росла в ґрунт, потрібно додати пісок. До речі, досвідчені овочівники радять взяти пісок, який призначений для шиншил, достатньо 1 склянки на 5 л грунтосуміші.

Щоб ґрунт після поливу не перетворювався на болото чи кашу, можна вдатися до допомоги кокосового субстрату. На 5 л вистачить 200 г субстрату. Також у ньому є корисні речовини, що позитивно впливають на рослини.

Щоб розсада була на славу, додайте до складу ґрунту Азофоску, на 5 л – 2 чайні ложки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні