Неділя, 12 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦе не сало, а справжній шедевр – воно ніжне, м'яке та ароматне:...

Це не сало, а справжній шедевр – воно ніжне, м’яке та ароматне: найвдаліший рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Це сало пробував кожен, але готовили одиниці. Сало по-угорськи - це багато спецій, прянощів, які зі звичайного сала роблять просто свято смаку. У домашніх умовах воно виходить набагато смачнішим, ніж магазинне. Спробуйте та переконайтесь!

Інгредієнти:

  • сало (не дуже товсте, з м’ясним прошарком) – 1 кг,
  • вода – 1,5 л,
  • сіль – 5 столових ложок,
  • чорний чай листям без ароматизаторів – 3 столові ложки або 3 пакетики,
  • лавровий лист – 2-3 шт.,
  • запашний перець – 5-9 шт.,
  • часник – 1 головка,
  • коріандр – 1 чайна ложка,
  • червоний перець – 1 чайна ложка,
  • чорний перець – 1 чайна ложка,
  • паприка – 2 столові ложки.

Приготування:

  1. Сало нарізати на три-чотири шматки.
  2. У воду висипати сіль та чай, додати лавровий лист та запашний перець горошком. Довести до кипіння.
  3. Покласти у воду сало, зменшити вогонь і варити 20 хвилин при повільному кипінні.
  4. Вийняти сало, дати йому трохи охолонути і обсохнути.
  5. Для паніровки подрібнити часник, додати мелений коріандр, червоний та чорний перець. Ретельно перемішати.
  6. Ще тепле сало натерти сумішшю спецій.
  7. На дощечку висипати дві столові ложки солодкої меленої паприки та запанувати сало густим шаром.
  8. Загорнути кожен шматок сала у фольгу або пергаментний папір. Укутати рушником, залишити на 6 годин за кімнатної температури. Потім разом із рушником прибрати у холодильник на 10 годин.
  9. Готове сало можна зберігати в холодильнику або в морозильній камері.

Раніше ми розповідали, кому не можна їсти сало і чому.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні