Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДачаСоковита, ароматна та корисна до самої весни: розкрито головний секрет зберігання моркви

Соковита, ароматна та корисна до самої весни: розкрито головний секрет зберігання моркви

Этот материал также доступен на русском языке
Морква – це джерело корисних речовин, які так потрібні нашому організму. Але часто коренеплоди ще до початку зими починають втрачати тургор, соковитість і висихають. Звичайно, така морква ніякої користі вже не несе. Як зберегти коренеплоди свіжими до весни?

Це питання цікавить не тільки початківців або молодих господинь, іноді через неправильне зберігання або певні помилки весь запас коренеплодів можуть втратити навіть маститі городники.

Раніше ми розповідали, як посіяти моркву під зиму.

Але є спосіб, який ніколи не залишить вас без соковитої та ароматної моркви.

Для цього потрібний звичайний пісок. Але він не повинен бути сухим. Якщо при стисканні в долоні він перетворюється на грудочку, то морква під такою ковдрою добре зберігатиметься.

Потрібно взяти будь-яку дерев’яну ємність і насипати шар піску, хоча б завтовшки 2-3 см, потім на пісок викласти моркву і знову засипати піском, постарайтеся, щоб коренеплоди між собою не стикалися, це вбереже від розвитку грибкових хвороб, які можуть передаватися під час зберігання від однієї моркви до іншої.

Викладену моркву потрібно покрити ще однією порцією піску.

Якщо ящик дозволяє, то можна викласти кілька шарів моркви та піску.

Під таким надійним укриттям коренеплоди без проблем долежать до початку наступного сезону. Але важливо стежити за вологістю піску та у самому підвалі. Якщо пісок повністю висохне, потрібно буде замінити верхній шар на вологий, або ж розприскати воду по піску, тільки не перестарайтеся, інакше морква може почати проростати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні