Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіЩо буде з УПЦ МП в Україні – у Верховній раді зробили...

Що буде з УПЦ МП в Україні – у Верховній раді зробили важливий крок

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні, 19 жовтня, у Верховній Раді розглядався законопроект про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з РФ, зокрема, йдеться про Українську православну церкву Московського Патріархату (УПЦ МП).

Відповідний проект закону (№8371) у першому читанні підтримали понад 260 народних обранців, повідомив у своєму каналі у Telegram нардеп Ярослав Железняк. “Законопроект №8371 про заборону релігійних організацій, пов’язаних з РФ, прийнято у першому читанні. За – 267…”, – поділився політик.

Проект Закону пропонує внести зміни до законів України “Про свободу совісті та релігійні організації”, “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань”, передбачивши положення про неможливість діяльності в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких перебуває за межами України у державі, яка здійснює збройну агресію проти України.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що він відповідає Конвенції про захист прав людини та основних свобод та практику Європейського суду з прав людини.

“У проекті Закону відсутні положення, які порушують принцип забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень та правопорушень, пов’язаних з корупцією, створюють підстави для дискримінації, стосуються інших ризиків та обмежень, які можуть виникнути під час реалізації акту” , – йдеться у документі.

На думку авторів законопроекту, реалізація відповідного проекту Закону сприятиме зміцненню національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні