Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі на п'ятницю, 6 жовтня

Магнітні бурі на п’ятницю, 6 жовтня

Этот материал также доступен на русском языке
Чи очікуються цього дня геомагнітні бурі?

У п’ятницю, 6 жовтня, суттєвих магнітних бур не очікується.

Протягом останніх 24 годин, як повідомляє meteoprog.com, сонячна активність була на низькому рівні. За останню добу на Сонці сталися два спалахи класу С, максимальним з яких був спалах класу С3,76. Такі спалахи мало впливають на Землю.

Очікується, що у п’ятницю геомагнітне поле буде від спокійного до активного рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде низькою із ймовірністю спалахів класу M.

Сонячна активність на 6 жовтня:

  • Вірогідність малого геомагнітного шторму – 10%
  • Вірогідність великого геомагнітного шторму – 1%
  • Вірогідність спалаху на Сонці М-класу – 35%
  • Вірогідність спалаху на Сонці Х-класу – 5%
  • Кількість сонячних плям – 71.

За прогнозами сайту Метеоагент, що візуально фіксує сонячну активність, що швидко змінюється, відзначається, що 6 вересня рівень бур дорівнює K-INDEX 5 (high). Така активність очікується ще кілька днів.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Медики радять у дні геомагнітних обурень обмежити фізичні та навіть розумові навантаження. Також слід добре висипатися, пам’ятати про водний баланс і дотримуватись його.

Потрібно приділити увагу та харчування. Бажано відмовитися від гострої, смаженої їжі та спиртних напоїв.

Який чай допомагає протистояти магнітним бурям?

Це скоріше не чай, а трав’яні настоянки. Так, якщо у вас є проблеми з серцем, приготуйте собі збирання з плодів глоду, шипшини, листя м’яти, кропиви та ромашки. Заваріть усі компоненти в рівних частинах та пийте як чай.

Просто для метеозалежних справжнім порятунком стане настоянка із подрібненого сухого чистотілу та ложки календули. Залийте трави на шість тижнів горілкою та тримайте в темному місці. Приймати потрібно двічі на день по десять крапель, запиваючи водою при погіршенні самопочуття через зміну погоди.

Нагадаємо, ми публікували прогноз геомагнітних бур на жовтень 2023 року. Але слід пам’ятати, що Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися.

Нове на сайті