Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСпоживачам почали безкоштовно встановлювати «економні» лічильники електроенергії – хто потрапив до списків

Споживачам почали безкоштовно встановлювати «економні» лічильники електроенергії – хто потрапив до списків

Этот материал также доступен на русском языке
Тарифи на електроенергію суттєво підвищилися з 1 червня 2023 року, тому багатьом українцям надходять платіжки з досить серйозними сумами. Але платити можна менше, якщо встановити розумний лічильник.

Для цього потрібно встановити розумний двозонний лічильник. Установка коштуватиме понад 3000 гривень, але в одній із областей почали безкоштовно встановлювати смарт-лічильники.

Про це йдеться на офіційній сторінці у Фейсбук Прикарпаттяобленерго.

Раніше ми розповідали, що США рекомендують Україні підвищити вартість популярних комунальних послуг.

Так, на Івано-Франківщині встановлюють споживачам розумні лічильники, які рахують спожиту електроенергію за денним та нічним тарифом. Це дасть змогу заощадити, оскільки з 23:00 до 07:00 вартість світла зменшується вдвічі.

У рамках програми планується замінити 25 тисяч електролічильників. Торкнеться це частини споживачів, які обслуговуються АТ “Прикарпаттяобленерго”.

“АТ “Прикарпаттяобленерго” продовжує програму безкоштовної заміни приладів обліку сучасними смарт-лічильниками. Програма передбачає заміну лічильників для жителів Богородчанського, Надвірнянського, Яремчанського, Калуського, Івано-Франківського, Долинського, Рожнятівського, Коломийського та Косівського товариств”, – кажуть у товаристві.

Ще одна важлива перевага таких лічильників – показники автоматично передаються постачальнику послуг. Це дозволяє уникнути неточностей у платіжках та неправильних нарахувань.

Крім того, двозонні лічильники мають дисплей з індикацією, що дозволяє виявити порушення в роботі лічильника або мережі в цілому.

Якщо споживач не потрапив у програму заміни лічильника, але хоче самостійно змінити прилад обліку на двозонний, такий лічильник треба придбати самостійно та сплатити його заміну.

Далі необхідно звернутися до Центру обслуговування клієнтів або онлайн в особистому кабінеті (https://my.oe.if.ua/consumers) та подати заявку на програмування.

Нове на сайті