Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніша маринована капуста за добу – ідеальний рецепт для поціновувачів салатів

Найсмачніша маринована капуста за добу – ідеальний рецепт для поціновувачів салатів

Этот материал также доступен на русском языке
Восени багато господинь приступають до квашення капусти. Зазвичай це тривалий процес, адже капусті потрібен час, щоб добре закваситися. Але є рецепт, завдяки якому хрумку та смачну капусту можна приготувати за добу.

Така маринована капуста буде ідеальним доповненням до других страв.

Раніше ми розповідали, як правильно зберігати капусту.

Інгредієнти:

  • 2 кг капусти білокачанної;
  • 500 г моркви;
  • 4 зубчики часнику;
  • 100 мл олії;
  • 75 мл оцту (9%);
  • 1 л води;
  • 12 горошин перцю;
  • 60 г солі;
  • 80 г цукру;
  • 5 гвоздик;
  • 3 лаврові листочки.

Приготування:

  1. Капусту потрібно нашаткувати, моркву натерти на великій тертці, часник нарізати ножем і змішати всі овочі, не треба зминати руками.
  2. Перекласти капусту з морквою та часником у велику каструлю.
  3. Готувати маринад. Для цього потрібно довести до кипіння воду і додати олію, сіль, цукор, лавровий лист, перець та гвоздику.
  4. Дати охолонути маринаду, після чого додати оцет і лише після цього залити капусту.
  5. Поставити нашу заготівлю під гніт і нехай маринується 10 годин за кімнатної температури. Після цього перекласти в банки разом із маринадом та поставити в холодильник на 12 годин.

Усе салат готовий. Можна сміливо подавати його до обіднього або вечірнього столу.

Нове на сайті