П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайніжніший яблучний пиріг без тіста: смачніше ви ще нічого не їли

Найніжніший яблучний пиріг без тіста: смачніше ви ще нічого не їли

Этот материал также доступен на русском языке
Цей рецепт прийшов до нас із французької кухні, там цей пиріг називають «Невидимим», а все тому, що в ньому немає тіста. Багато начинки в кремі – саме так можна описати цей пиріг. Готується він дуже легко та просто, а з'їдається за хвилини.

Інгредієнти:

  • яйця — 3 шт (130 гр);
  • цукор — 75 гр;
  • молоко — 90 гр;
  • вершкове масло — 35 гр;
  • мука — 80 гр;
  • яблука очищені — 700 гр;
  • розпушувач — 1 ч. ложка;
  • сіль — щіпка;
  • ванільний цукор — пакетик.

Приготування:

  1. Очистити яблука від шкірки та тонко нарізати пластинками. Полити їх лимонним соком, щоб не потемніли та перемішати.
  2. Яйця збити з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі до пишної піни. Додати розтоплене вершкове масло та молоко. Продовжувати збивати до однорідної консистенції.
  3. У рідкі інгредієнти додати борошно, змішане з розпушувачем. Повинно вийде рідке однорідне тісто. Поєднати яблука з тістом.
  4. Викласти масу у форму, вистелену пергаментом або у звичайну силіконову без пергаменту.
  5. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці. Орієнтовний час приготування: 1 год.

Не поспішайте відразу діставати пиріг із форми, нехай охолоне.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг без муки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні