На Великдень кожна господиня хоче здивувати своїх рідних смачними та вишуканими стравами. Однією з таких є буженина, яка є справжньою прикрасою святкового столу. Якщо ви хочете, щоб ваша буженина буквально танула в роті, цей простий рецепт – те, що вам потрібно.
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачнішу сирну паску за найпростішим рецептом.
Інгредієнти:
- Свинячі шиї чи лопатки – 1-1,5 кг
- Часник – 4-5 зубчиків
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
- Сіль – 1,5 ч. ложки
- Чорний перець – 1 ч. ложка
- Паприка – 1 ч. ложка
- Сухий часник – 1 ч. ложка
- Сухий розмарин – 1 ч. ложка
- Гірчиця – 1 ст. ложка
Приготування:
- Свинину промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками. Робимо глибокі надрізи й вставляємо в них шматочки часнику.
- Для маринаду змішуємо оливкову олію, сіль, перець, паприку, сухий часник і трави. 3. Натираємо м’ясо маринадом, загортаємо в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 4-6 годин (або на ніч).
- Дістаємо м’ясо з холодильника за пів години до приготування, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.
- Загортаємо м’ясо у фольгу й відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півтори – дві години. За 20 хвилин до завершення випікання розгортаємо фольгу, щоб утворилася рум’яна скоринка. Даємо буженині трохи охолонути перед нарізкою, щоб сік рівномірно розподілився.
Вас також можуть зацікавити новини: