Середа, 30 Квітня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяТака ніжна, що просто тане в роті: готуємо ідеальну буженину до Великодня

Така ніжна, що просто тане в роті: готуємо ідеальну буженину до Великодня

Этот материал также доступен на русском языке
Буженина – одна з популярних страв на Великдень. Приготуйте її по цьому рецепту – м'ясо вийде неймовірно смачним.

На Великдень кожна господиня хоче здивувати своїх рідних смачними та вишуканими стравами. Однією з таких є буженина, яка є справжньою прикрасою святкового столу. Якщо ви хочете, щоб ваша буженина буквально танула в роті, цей простий рецепт – те, що вам потрібно.

Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачнішу сирну паску за найпростішим рецептом.

Інгредієнти:

  • Свинячі шиї чи лопатки – 1-1,5 кг
  • Часник – 4-5 зубчиків
  • Оливкова олія – 2 ст. ложки
  • Сіль – 1,5 ч. ложки
  • Чорний перець – 1 ч. ложка
  • Паприка – 1 ч. ложка
  • Сухий часник – 1 ч. ложка
  • Сухий розмарин – 1 ч. ложка
  • Гірчиця – 1 ст. ложка

Приготування:

  1. Свинину промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками. Робимо глибокі надрізи й вставляємо в них шматочки часнику.
  2. Для маринаду змішуємо оливкову олію, сіль, перець, паприку, сухий часник і трави. 3. Натираємо м’ясо маринадом, загортаємо в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 4-6 годин (або на ніч).
  3. Дістаємо м’ясо з холодильника за пів години до приготування, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.
  4. Загортаємо м’ясо у фольгу й відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півтори – дві години. За 20 хвилин до завершення випікання розгортаємо фольгу, щоб утворилася рум’яна скоринка. Даємо буженині трохи охолонути перед нарізкою, щоб сік рівномірно розподілився.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні