Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовини29 вересня: які свята відзначають в Україні та що не можна робити...

29 вересня: які свята відзначають в Україні та що не можна робити цього дня

Этот материал также доступен на русском языке
29 вересня 2023 року – це четвер. Сьогодні відзначають День пам'яті трагедії Бабиного Яру, Всесвітній день серця, День отоларинголога, а православні вшановують преподобного Киріака.

29 вересня відзначається сумна дата – День пам’яті трагедії Бабиного Яру. Це одна із найтрагічніших сторінок в історії українського народу, коли у Бабиному Яру масово розстріляли мирне населення. Згідно з офіційними даними, всього за два дні (29 та 30 вересня) було вбито близько 34 тисяч осіб. Більшість жертв, що загинули в той кривавий період, були євреями та ромами.

Також 29 вересня – День отоларинголога. Ці лікарі спеціалізуються на захворюваннях вуха, горла та носа, а також патологіях шиї та голови. Наука отоларингологія почала формуватись у середині XVIII століття, коли вже точно вивчили фізіологію та анатомію цих органів.

29 вересня – Всесвітній день серця. Серцево-судинні захворювання – головна причина смертності людей у всьому світі. Крім генетичної схильності розвитку серцево-судинної патології сприяє нездоровий спосіб життя, зокрема куріння, гіподинамія, нераціональне харчування, стреси. Щороку через серцеві захворювання вмирає понад 17 мільйонів людей у всьому світі. Однак, за словами лікарів, принаймні 80% смертей можна уникнути, якщо люди внесуть у своє життя певні зміни.

Яке церковне свято 29 вересня?

Сьогодні православні християни шанують преподобного Киріака пустельника.

Преподобний Киріак надав велику допомогу Церкві у боротьбі з поширеною єрессю оригенітів, молитвою і словом звертав спокушених на правдивий шлях, зміцнюючи православну віру.

Що не можна робити 29 вересня

  • Знаходити поряд з відкритими водоймами, тому що є великий шанс потонути.
  • Не пліткуйте та не заздріть.
  • Не рекомендується розпочинати жодних важливих справ.
  • Не цілуйтеся з близькою людиною цього дня – до розлуки.

Прикмети на погоду 29 вересня

  • Якщо галки почали збиратися в зграю – чекайте ясного дня;
  • Якщо шпаки ще не полетіли в теплі краї – осінь буде теплою та довгою;
  • Якщо мерехтять зірки – різко зміняться погодні умови;
  • 29 вересня вдень чути грім – буде морозна та снігова зима.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні