Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаРізнеВибираємо будинок для людей поважного віку в Дніпрі

Вибираємо будинок для людей поважного віку в Дніпрі

Этот материал также доступен на русском языке
Тривалість життя у світі поступово збільшується. Але водночас залишається проблема старіння. Одним зі способів рішення є будинки для людей поважного віку, які дозволяють літнім людям проживати в комфортних умовах та під постійним наглядом лікарів та інших фахівців.

У приватних пансіонатах все облаштовано із турботою про людей – матраци проти пролежнів, функціональні ліжка, спеціальна дієта, безбар’єрне середовище тощо.

Як підібрати хороший будинок для людей похилого віку?

У Дніпрі представлено кілька пансіонатів. Вони поділяються на приватні та державні. В останніх не завжди гідні умови, а процес оформлення займає багато часу без гарантій поселення. Тому найкращим рішенням стане приватний будинок.

Щоб вибрати хороший приватний будинок для літніх людей у Дніпрі, слід звертати увагу на:

  1. Персонал. Наявність стажу, профільної освіти є обов’язковою. Співробітники повинні бути чуйними, чуйними та ввічливими.
  2. Інтер’єр. Гарні пансіонати більше схожі на житловий будинок чи готель. Всі приміщення мають сучасний ремонт із приємними, життєрадісними квітами в обробці.
  3. Умови проживання. Перевагу рекомендується віддавати установам, де у кожній кімнаті проживає не більше 4 осіб. Наявність санвузла у кімнаті чи не 2-3 кімнати буде плюсом. Кожна кімната має бути обладнана якісними меблями для комфортного відпочинку та сну.
  4. Територія. У пансіонаті мають бути місця для спільного проведення часу. Відсутність бар’єрів для пересування є обов’язковою. Плюсом стане наявність прогулянкової зони із зеленими насадженнями.
  5. Дозвілля. Сучасні будинки для людей похилого віку проводять майстер-класи, мають секції за інтересами, пропонують великий вибір настільних ігор, власні бібліотеки та колекції фільмів.
  6. Харчування. Мінімальна вимога – 3-разовий прийом їжі з можливістю замовлення індивідуального меню.

Порядні пансіонати завжди відкриті до екскурсій з метою оцінки умов проживання особисто. Обов’язковою умовою є наявність ліцензії на надання послуг. Дані необхідно перевіряти ще раз у реєстрі.

будинок для людей похилого віку

Додаткові послуги

Сучасні будинки для людей похилого віку – це не просто місце, де можна жити та отримувати базовий догляд. Багато пансіонатів мають на своїй базі хоспіси, надають послуги з догляду за лежачими постояльцями, проводять реабілітацію після інсульту та інших перенесених захворювань.

Мешканці регулярно проходять медичний контроль. У разі потреби приїжджають профільні спеціалісти.

Проживання у приватних пансіонатах Дніпра можливе на різний термін. Не обов’язково оформляти літню людину на постійне перебування. Це може бути тиждень, місяць, поки родичі відсутні у місті та не можуть надавати домашнього догляду. Альтернативний варіант – денне проживання. Це досить зручний варіант для сім’ї, де працюють всі дорослі. Родич, який вимагає відходу, привозиться до будинку для людей похилого віку вранці, а ввечері забирається додому.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні