Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВідключення світла в Україні з 1 жовтня: у Міненерго зробили важливу заяву

Відключення світла в Україні з 1 жовтня: у Міненерго зробили важливу заяву

Этот материал также доступен на русском языке
У засобах масової інформації з'явилася інформація, що з 1 жовтня в Україні буде запроваджено графіки відключення електроенергії. У Міністерстві енергетики прояснили ситуацію.

У Міненерго запевняють, що відключення світла в Україні у жовтні будуть лише у разі обстрілів та пошкодження енергосистеми росіянами. На даний момент відключень електропостачання не прогнозується, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики України у Facebook.

«В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об’єктах енергетики. Завдяки цим зусиллям енергосистема повністю буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та відповідно обмежень споживачів. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів. У денний час спостерігається профіцит потужностей. Тому застосування відключень з 1 жовтня в будь-якому з регіонів країни не планується», – зазначили в Міненерго.

Водночас у Міністерстві наголошують, що відключення можливі у разі пошкодження енергетичної інфраструктури через російські обстріли.

Оператори розробили графіки можливих відключень світла через несправедливий розподіл електроенергії в минулому опалювальному сезоні. Але графіки діятимуть лише у разі пошкодження енергооб’єктів. На сьогодні жодних відключень побутових споживачів під час усього осінньо-зимового періоду не передбачається “, – наголосили у прес-службі.

Раніше ми розповідали, що в Україні можуть зрости. тарифи на світло.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні