П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТаємний інгредієнт розумних господинь: що обов'язково потрібно додати при варінні яєць

Таємний інгредієнт розумних господинь: що обов’язково потрібно додати при варінні яєць

Этот материал также доступен на русском языке
На які тільки хитрощі не йдуть господині, щоб приготована їжа була смачною та корисною. Чого тільки не додають при варінні звичайних яєць, щоб жовток був ідеально жовтого кольору, білок не розтікався, шкаралупа добре чистилася.

Багато хто вважає, що при варінні яєць немає нічого складного: опустив у каструлю і чекаєш, поки зваряться. Але це не так.

Раніше ми розповідали, як зварити ідеальні яйця некруто.

Процес варіння також потребує уваги.

Так, наприклад, для багатьох буде справжнім відкриттям те, що деякі кухарі обробляють шкаралупу яєць оцтом. Погодьтеся, така процедура виглядає щонайменше дивно. Але це дуже важливий етап обробки яєць.

На шкаралупі можуть бути тріщини та пошкодження, внаслідок чого частина білка при варінні може “втекти” в каструлю. Тому, щоб такого не сталося, господині і радять протерти яйця оцтом, він запечатає будь-які тріщини і готовий продукт буде не лише корисним, а й апетитним.

З цією ж метою можна використовувати і звичайну сіль. Вона ще й до речі полегшує процес чищення яєць, шкаралупа просто відлітає від білка.

На літр води достатньо додати 1 чайну ложку солі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні