Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТак ви ще не готували: незвичайне холодне дріжджове тісто для пирогів та...

Так ви ще не готували: незвичайне холодне дріжджове тісто для пирогів та піци

Этот материал также доступен на русском языке
Усі ми знаємо, що дріжджове тісто любить тепло. Але є спосіб, який дозволяє отримати м'яке, повітряне та пористе тісто в холодильнику. Таке тісто зручно замісити увечері, витративши всього 5 хвилин, а вранці готувати з нього пиріжки, біляші, піцу.

Інгредієнти:

  • 1 склянка води;
  • 3 склянки борошна;
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів
  • 2-3 чайні ложки соняшникової олії;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі.

Приготування:

  1. Дріжджі змішуємо з водою, чекаємо хвилин 10 поки вони вступлять у реакцію, щоб переконатися, що вони свіжі та якісні.
  2. Додаємо сіль, цукор та олію.
  3. Всипаємо просіяне борошно частинами, замішуючи м’яке та еластичне тісто.
  4. Прибираємо тісто в каструлю або миску, щоб йому було де підходити і ставимо в холодильник на ніч. Не в морозилку, а просто на поличку в холодильнику.
  5. Вранці дістаємо готове дріжджове тісто і займаємося приготуванням улюблених пиріжків або піци.

Нове на сайті