Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЛітні українці можуть щомісяця отримувати по 837 гривень до пенсії: що для...

Літні українці можуть щомісяця отримувати по 837 гривень до пенсії: що для цього потрібно

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні деякі пенсіонери можуть додатково одержувати щомісяця до пенсії 837 гривень.

Так, відповідно до Закону України №646-IX від 02.06.2020 Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій окремим категоріям осіб та Постанови Кабінету Міністрів України №261 від 02.04.2005 на соціальну допомогу мають право самотні пенсіонери, які досягли 80 -літнього віку та потребують постійного стороннього догляду.

Раніше ми розповідали, як вийти на пенсію у 60 років, якщо не вистачає стажу.

Таку допомогу можуть отримати особи, які не мають працездатних родичів, які досягли віку 80 років або потребують постійного стороннього догляду.

Важливе уточнення: ця допомога не призначається пенсіонерам, які отримують надбавку з догляду, або якщо інші особи отримують компенсаційні виплати з догляду за цією людиною, а також особам з інвалідністю, які отримують соціальні виплати після травми на виробництві. Така доплата належить лише пенсіонерам, які отримують пенсію за віком.

Розмір цієї допомоги становить 40% прожиткового мінімуму, тобто 837 гривень. Але за підвищення прожиткового мінімуму ця сума змінюється.

Що потрібно для отримання виплати у розмірі понад 800 гривень?

Для того щоб подати заявку на отримання допомоги, потрібно зібрати пакет таких документів:

  1. Заява.
  2. Висновок МКК (лікарсько-консультативна комісія).
  3. Паспорт.
  4. Ідентифікаційний номер.
  5. Витяг з Пенсійного фонду про те, що пенсіонер не отримує надбавку щодо догляду.
  6. Висновок лікарсько-консультативної комісії, в якому зазначено, що заявник потребує постійного стороннього догляду. Це найголовніший документ у цій справі.

Щоб отримати допомогу, потрібно звернутися в управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання.

Нове на сайті