Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі на неділю, 13 серпня

Магнітні бурі на неділю, 13 серпня

Этот материал также доступен на русском языке
Чи будуть магнітні бурі в Україні 13 серпня і до чого готуватися українцям?

Вчені сайту Метеоагент прогнозують середню магнітну бурю з K-Index 4. Тому потрібно приділити увагу своєму самопочуттю цього дня.

Що являє собою магнітна буря?

Магнітні бурі вчені ще називають сонячними. Це вибухові процеси на Сонці, які супроводжуються викидом масивних потоків енергії, різних частинок та електромагнітного випромінювання у космічний простір.

Заряджені частинки (зазвичай це протони та електрони) об’єднуються в потік, спрямований у бік Землі. Ці частинки взаємодіють із магнітним полем нашої планети і це викликає низку проблем. Серед яких – перешкоди у роботі супутників, електричних мереж та засобів зв’язку.

Також сильні сонячні бурі можуть проявлятися північним та південним полярним сяйвом.

Як магнітні бурі впливають на людей?

Існує чимало різних досліджень, які підтверджують вплив бур на самопочуття людини. Люди в дні магнітних бур значно частіше скаржаться на головний біль, різке погіршення самопочуття, проблеми з концентрацією, порушення сну.

Також підвищена сонячна активність впливає на психологічний стан людини. Можлива надмірна агресія, загострення різноманітних розладів, у тому числі й тривожності. Можуть спостерігатися різкі емоційні перепади.

Нове на сайті