Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень із 14 по 20 серпня

Місячний посівний календар дачника на тиждень із 14 по 20 серпня

Этот материал также доступен на русском языке
Серпень – гаряча пора для городників та садівників. Повним ходом йде збір урожаю, але в цей час важливо не забувати про поливання та підживлення рослин.

14 серпня – урожайний день. У цей день можна пересаджувати розсаду огірків у теплицю, а на ділянці сіяти зелень, салати та озимі культури. Можна перекопати та удобрити ґрунт, посіяти сидерати на осінь та зиму. Можна збирати врожай, але тільки не для тривалого зберігання.

15-17 серпня – дні молодика. Цими днями краще утриматися від робіт на ділянці.

18-19 серпня можна зайнятися прищипкою баклажанів, томатів та перців, збиранням урожаю для зберігання та консервування. Вдалою також буде підготовка грядок під посів озимих рослин. Можна пересаджувати квіти та обрізати чагарники, вирізати сухі та хворі гілки дерев. А ось боротьбу з бур’янами краще перенести на інші дні.

20 серпня – гарний день для посадки розсади огірків та капусти у теплиці. Можна зайнятися збиранням насіння для посіву наступного року та врожаю овочів, фруктів, ягід, горіхів. Можна внести на ділянці фосфорні та калійні органічні добрива. Постарайтеся не обробляти цього дня рослини хімічними препаратами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні