П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаПільгиОдержувач субсидії помер: що робити?

Одержувач субсидії помер: що робити?

Этот материал также доступен на русском языке
Через військові дії багато хто переїжджають у найбільш безпечні райони і часто змушені жити великою родиною. Якщо такій сімˊї було призначено державну допомогу на оплату комунальних послуг, а заявник помер, треба знати як діяти.

Суми призначеної, але не виплаченої у зв’язку зі смертю одержувача субсидії, виплачуються одному зі членів домогосподарства. Такий член домогосподарства обовʼязково має надати до Пенсійного фонду письмове звернення протягом трьох місяців після смерті родича.

 Зазначимо, що, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 848 від 21 жовтня 1995 року (з останніми змінами від 15.06.2023)*, державою відшкодовуються витрати і на оплату житлово-комунальних послуг, і на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

До заяви додаються:

  • копія Свідоцтва про смерть отримувача субсидії;
  • реквізити банківського рахунку заявника.

Наголошуємо: для отримання коштів призначеної, але не виплаченої у зв’язку зі смертю отримувача субсидії, до Пенсійного фонду можуть звернутися тільки члени домогосподарства, з урахуванням яких нараховувалася житлова субсидія.

Підготовлено за матеріалами Головного управління ПФУ в Одеській області

* «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні