Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі на понеділок, 7 серпня

Магнітні бурі на понеділок, 7 серпня

Этот материал также доступен на русском языке
Чи очікуються цього дня геомагнітні бурі за збудженої магнітосфери Землі?

У понеділок, 7 серпня, магнітосфера Землі буде у збудженому стані, але при цьому суттєвих магнітних бур не очікується.

Протягом останніх 24 годин, як повідомляє meteoprog.com, сонячна активність була на високому рівні. За останню добу на Сонці сталося п’ять спалахів класу С і один спалах класу Х1,63.

Найпотужнішими є сонячні спалахи X-класу. Такі сильні спалахи трапляються не часто. У разі, якщо вони спрямовані на Землю, такі спалахи та пов’язані з ними КВМ можуть створювати тривалі радіаційні бурі, які можуть пошкодити супутники, системи зв’язку та навіть наземні технології та енергосистеми.

Спалахи X-класу можуть спричинити серйозний (G4) або екстремальний (G5) геомагнітний шторм на Землі. Крім того, такі спалахи викликають гарне полярне сяйво.

Очікується, що у понеділок геомагнітне поле буде від спокійного до активного рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде помірною з невеликою ймовірністю спалаху класу X.

Сонячна активність на 7 серпня:

  • Вірогідність малого геомагнітного шторму – 5%
  • Вірогідність великого геомагнітного шторму – 1%
  • Вірогідність спалаху на Сонці М-класу – 55%
  • Вірогідність спалаху на Сонці Х-класу – 10%
  • Кількість сонячних плям – 30.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Нагадаємо, ми публікували прогноз магнітних бур на місяць. Але також слід пам’ятати, що Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні