Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧастині українців змінять порядок призначення пенсії: кого торкнеться і що уряд готує

Частині українців змінять порядок призначення пенсії: кого торкнеться і що уряд готує

Этот материал также доступен на русском языке
В уряді пропонують урегулювати питання призначення пенсій українцям, які працювали за кордоном. У Верховній Раді зареєстровано відповідний законопроект.

Як повідомляють novyny.live, документ розглянув парламентський Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів і рекомендував народним депутатам прийняти його за основу.

Раніше ми розповідали, як не втратити частину пенсії під час призначення.

У проекті закону пропонується при розрахунку пенсії враховувати для розміру виплат Єдиний соціальний внесок, сплачений в Україні, та стаж роботи за кордоном. Це нововведення стосуватиметься всіх громадян, які в час вимушеної імміграції змогли знайти роботу, і охопить близько одного мільйона майбутніх пенсіонерів.

Але у вислугу років не будуть зараховувати періоди військової служби, починаючи з 19 лютого 2014 р. у силовому блоці, на посадах державної служби, в органах місцевого самоврядування, а також інших держорганах російської федерації.

Також у проекті пропонується вирішити ситуацію із зарахуванням стажу роботи для українців у Криму. Адже громадянам, які прибули з непідконтрольної Україні території, потрібно було би подавати довідку з Пенсійного фонду рф про неотримання російської пенсії, однак такі довідки не видаються.

В одному з положень законопроекту надається можливість звертатися за призначенням пенсії українцям, які тимчасово перебувають за межами країни і не здатні фізично, зокрема через війну, з’явитися до органів Пенсійного фонду. Це можна буде зробити за допомогою консульських установ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні