Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаВ Україні стартувала виплата ще однієї допомоги від держави: у яких областях...

В Україні стартувала виплата ще однієї допомоги від держави: у яких областях та скільки дають

Этот материал также доступен на русском языке
Стартували виплати українцям у сумі 450 та 900 гривень на місяць на оплату комунальних послуг. Про це повідомили у Міністерстві реінтеграції з питань тимчасово окупованих територій.

Ця компенсація передбачена для українців, які безкоштовно надали тимчасове житло переселенцям за програмою «Прихисток».

Програма «Прихисток» передбачає надання державної компенсації за житлово-комунальні послуги тим, хто безкоштовно дав притулок внутрішньо переміщеним особам із тимчасово окупованих територій або зон бойових дій.

Як зазначили у Мінреінтеграції, зараз почали виплачувати кошти за березень. Для цього скеровано 75 мільйонів гривень для 29 тисяч власників житла у Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій, Херсонській, Чернівецькій, Чернігівській, Черкаській областях.

Нагадаємо, компенсація виплачується у розмірі 450 гривень на місяць за розміщення одного ВПО у теплий період року та 900 гривень – під час опалювального сезону.

Також днями має розпочатися фінансування компенсацій за притулок переселенців у квітні.

Слід зазначити, що всі охочі українці можуть дати притулок своїм співгромадянам і отримувати компенсацію на оплату за комунальні послуги.

Для цього потрібно зареєструватися на сайті «Прихисток» або надати інформацію про наявне для розміщення житло у виконавчий комітет сільської, селищної міської ради.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що клієнти “Нафтогазу” повинні по-новому передавати показання лічильників.

Нове на сайті