Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді зробили важливу заяву: стосується всіх, хто отримує пенсії щодо...

У Пенсійному фонді зробили важливу заяву: стосується всіх, хто отримує пенсії щодо інвалідності

Этот материал также доступен на русском языке
У Пенсійному фонді України відповіли, що буде з пенсією, якщо термін її встановлення минув, а пройти повторний огляд МСЕК немає можливості.

«Чи буде мені продовжено виплату пенсії за інвалідністю, якщо інвалідність встановлена по червень 2023 року, а можливості пройти повторний огляд МСЕК у мене зараз немає?», — поцікавилася жінка.

Раніше ми розповідали, яку пенсію одержують люди з інвалідністю 3 групи.

Фахівці ПФУ пояснили, що згідно зі статтею 34 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, пенсія за інвалідністю призначається на весь термін встановлення інвалідності.

Важливо, що згідно з пунктом 14-6.1 Прикінцевих положень Закону визначено, що для осіб з інвалідністю, у яких термін припинення виплати пенсії припадає на період дії військового стану у разі неможливості проходження повторного огляду, виплата пенсії триває до припинення або скасування військового стану та протягом шести місяців після його припинення чи скасування.

З урахуванням того, що термін дії військового стану в Україні продовжено до 18 серпня 2023 року, виплату пенсії продовжено до 18 лютого 2024 року.

Нагадаємо, медико-соціальні експертні комісії здійснюють огляд осіб з інвалідністю (у тому числі повторний) незалежно від місця реєстрації, проживання чи перебування таких осіб на території України.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні